rejsen til Japan 14.11.2007
Vi flyver med SAS SK983 med afgang fra København kl. 15.40 og ankommer til Tokyo 15. november kl. 10.40.
 
I Tokyo skal vi frem til den 22. november bo på Hotel Le Meridien Pacific -  
http://www.pacific-tokyo.com/eng/ .

Derefter tager vi formentlig videre til Kyoto - men intet er endnu planlagt, bortset fra at vi forlader Japan igen den 25. november kl. 15.25 med NH6973 med kurs mod Seoul.

Herfra videre kl. 20.00 med OZ601 mod Sydney, Australien med ankomst 26. november kl. 7.10 og endelig mod slutdestinationen - for denne omgang - med QF924 kl. 9.35 mod Cairns i det nordøstlige Australien.

Det primære formål med besøget i Tokyo er selvfølgelig at følge World Skills i almindelighed og murernes konkurrence i særdeleshed. Vi glæder os især til at følge Danmarksmesteren Esben Kirk Therkildsen, som i september 2007 også blev Nordisk mester. Der er potentiale til en plads i TOP 5!
Du kan læse meget mere om world skills på
  http://www.worldskills.org .
15. november 2007

Japan

Kontrasterne og paradoksernes land, med storslået natur og pulserende storbyer. Gamle traditioner med den mest moderne teknologi.

 

Japansk mad er eksotisk ligesom resten af den japanske kultur. Alt er som intet sted i verden og japanernes venlighed overrasker positivt. Det samme gør renligheden. Offentlige toiletter, gaderne og stationerne er helt rene. Ingen steder flyder der papir og cigaretskodder! Og hvad med varme i toiletsæder og ”flush sound”, 2 slags bagdelsskyld – jo, alt ER anderledes.

 

15.11

Efter en 11 timers flyvetur – som forløb uden problemer og med god plads i flyet – er vi ankommet på vores hotel i Tokyo kl. 14.00 (svarende til kl. 6.00 i Danmark).En spadseretur i nærområdet og lidt five o’clock tea. Dagen er sluttet med middag på hotellet og god nat kl. 24.00. Vi skal mødes i lobbyen igen i morgen tidlig kl. 7.00……………….

 

 

16.november 2007

16.11.

Jetlaget hænger i kroppen og vi mødes alle trætte til morgenmad kl. 6.00 – også den resterende del af gruppen som ankom i går aftes fra Dubai – uden deres kufferter!

 

I dag skal vi være på World Skills hele dagen. Transporten dertil foregår med Shinkansen – højhastighedstog som køre med en tophastighed på ca. 300 km. i timen. Toget ankommer præcist på perronen 4 minutter før afgang. Vi bliver stillet i kø 2 og 2 på lige rækker og toget stopper lige foran rækken.

 

Efter 3 kvarters kørsel er vi ankommet til Shuzioka – 200 km. fra Tokyo og skal videre med shuttlebus til Numazu hvor World Skills foregår. Denne gang bliver vi linet op i rækker på 4 og 4…

orden skal der til, og orden er der. Systematisk og struktureret, men absolut ikke effektivt.Til gengæld er vi registreret med pasnummer, navn m.v. mindst 8 gange siden ankomsten til Japan. Men alle bukker, nejer, smiler og er meget venlige.

 

World Skills området er gigantisk og spredt over et meget stort område – slet ikke som vi er vant til. Vi bruger meget tid på at gå lange afstande og stå i kø – slet ikke noget vi danskere er vant til.

Men vi får dog set vores danske murer Esben – hans arbejde ser rigtig flot ud, og Stig er meget stolt på fagets vegne.

Middagen foregår på en traditionel japansk restaurant med spisepinde og meget fisk. Heldigvis for Jette får vi ris til alt herude 🤒

17. november 2007

17.11

Afgang kl. 8.00 fra lobbyen på sightseeing i Tokyo, hvor vi bl.a. besøger Meiji Shrine, som er et shinto tempel opført til minde om kejser Meiji. Her oplever vi flere japanske bryllupper (svarer til rådhusbryllupper i Danmark) og takkefest for børn på deres hhv. 3, 5 og 7 års dag.

Vi er også på besøg i et højhus på 45. etage, hvor vi med hurtigelevator tager til øverste etage og får et fantastisk vue udover Tokyo.

Frokosten foregår på en traditionel Sushi-restaurant (hurra for ris) og bagefter spadserer vi gennem markedesgaderne ved Asakusa (mange turistting) og besøger Asakusa Kannon-Templet som er byens ældste tempel.Her har vi viftet hellig røg over os, hvilket betyder lykke, så vi regner med at være lottomillionærer når vi kommer hjem 🙃

Middagen foregik på en italiensk restaurant, hvor vi bl.a. fik -   fisk, men også risengrød med ost 😲

 

18.11.2007

18.11

afgang kl. 7.30 for at være på World Skills denne sidste konkurrencedag.
Vi nåede ikke at se så mange af fagene som vi gerne ville pga. den megen store afstand og de enorm lange køer for at komme ind i de respektive konkurrence haller. Der var i alt 17 haller, hvor der blev konkurreret i ca. 50 forskellige fag. Nogle selvfølgelig mere publikumsvenlige end andre. Det er alt andet lige sjovere at se frisørerne arbejde end en web-designer. I sidste tilfælde kan publikum ikke se hvad der foregår på skærmen, men blot at der sidder en deltager og taster på knapperne.

Til gengæld blev flisemurerne og murerne fulgt meget intenst, og det var som altid et meget bevægende øjeblik da konkurrencen blev fløjtet af kl. 15.30, og konkurrencedeltagerne klappet ud af alle tilskuerne. Det er sgu svært ikke at blive en lille smule rørt til tårer i dette øjeblik..... De 24 deltagerne har knoklet under tidspres i 4 dage, for at nå deres opgave. Nogle bliver færdige, andre ikke - men alle har ydet deres bedste og er bl.a. verdens bedste håndværkere - godt gået drenge og piger.

Efter konkurrenceafslutningen tilbage til køen og Tokyo, hvor middagen foregik i hotellets restaurant med en udmærket buffet.

 

19.11.2007

19.11

afgang kl. 8.00 Besøg på Mount Fuji -en nærmere omtale følger senere på ugen ....

 

20.11.2007

20.11
afgang kl. 8.00 Sight seeing i Tokyo - og om aftenen middag med Esben og hans familie. en nærmere omtale følger senere på ugen ....


21. november 2007
21.11
Afslutning på Worls Skills - bronzemedaljen er i hus. Superflot ud af 24 deltagere - meget mere om det senere, men Stig er pavestolt af Esben og hans hjælpere og meget sur på Skills. Rigtigt dårligt arrangement 😠 
22.november 2007
I dag har vi sagt farvel til vores rejsekammerater. Nogle er taget videre til Dubai, nogle til Australien og de sidste er vendt tilbage til Danmark. Vi håber I alle har haft en god tur.

Selv er vi flyttet nærmere til Tokyo's centrum. Først fik vi af vide på vores oprindelige hotel, at vi ingen hotelværelser kunne få overhovedet i Tokyo eller Kyoto frem til på søndag. Alt var overbooket pga. af helligdag (Arbejdernes Takkedag) i morgen 😥. Men så er det jo godt at vi tog computeren med, og at Jette har nogle gode søgesites for hoteller. I løbet af 15 minutter fandt hun 3 - tre - hoteller i Tokyo der havde ledig værelser, og vi fik booket et værelse på Dai Ichi Hotel Tokyo. Godt nok i den dyre ende, men dog inden for budgettet. ..... Guiden sagde det var lidt ringere end det hotel vi boede på i forvejen, men pyt - vi skaljo bare sove.

Checke ud på Meridien Pacific og afsted til Dai Ichi - oh my god, what a hotel we have got'.........

Aldrig har vi boet så luksuriøst - på 20. etage med egen morgenmadssalon - kun for gæster på 20. etage! Der stod vi i vores cowboybukser og kondisko, og så ud som om det var den rene vanesag . Morgenmad og drinkskuponer fulgte med, adgang til spa- og aquacenter, fri internet, isterninger bliver leveret kl. 19.00, sengene tæppet af og kimonoen lagt frem. Så alt i alt var det ikke så dyrt.

Efter at have checket ind har vi strejfet rundt i Ginza-området, et af Tokyo's mest fashionable kvarterer med masser af designerbutikker, shoppingcentre, gallerier, restauranter og mennesker på gaden.

Til aften brager neonlysene ud sammen med alt julebelysningen - en helt fantastisk oplevelse, som vi ikke ser magen til i Danmark.

Maden indtog vi på en lille italiensk restaurant lige under togskinnerne - så vi er blevet kørt over af mange tog i aften - hvor vi fik serveret pizza og hvidvin af en dejlig japansk pige, som under studiophold havde været veninde med en svensker, og derfor kunne lidt svensk.

Japanerne er generelt meget, meget høflige og venlige og servicen er alle steder helt i top.

Men nu - god nat Danmark - klokken er her 23.11 og hos jer 15.11 - I har snart fyraften.................

NB. Fotoet er udsigten fra vores værelse taget her til aften.
23. november 2007

Klokkken er nu 8.25 og en ny dag truer - mens I hjemme i Danmark ligger og snuer.......... Spændende hvad dagen nu bringer!

Foreløbig vil vi bare sige, at det er meget, meget rart med hilsner - store som små - hjemmefra. Hvad enten de kommer på vores private mails eller i vores gæstebog.

Dagens foto er taget i vores private morgenmadssalon af vores egen morgenmadstjener........... Vi ville faktisk hellere sidde ved et ordenligt bord og stole

Vi startede ud hjemmefra kl. 10.00 præcis og har derefter fået pladsreservationer til Shinkansen til Kyoto i morgen. 

Derefter gik turen videre til Kejserpaladset - eller rettere haven ved Kejserpaladset. Der er nemlig ikke adgang til selve Paladset og den private have. Vi spadserede første hele vejen rundt om haven/parken - en tur på 7-8 km. - og derefter så vi selve parkanlægget.

Herfra gik turen til fods mod Akihabara - Electric Town - hvor der sælges alt i elektronik. Her kan handles i foto, tv, DVD, video, telefoner, computerer, spil etc. etc.  Oplevelsen her kan slet ikke beskrives, men skal opleves. Hvad mener i om 1 butik i 5 etager - ca. 1000 m2 på hver etage og een etage kun med mobiltelefoner og tilbehør, een etage med kameraer osv. osv. 
Og det var kun et varehus ud af mange........ Derudover masser af butikker som kun sælger kabler eller skruer eller stik eller .............
Vildt, vildt, vildt! Jeg kunne have brugt en formue, men gjorde det ikke😎

Nu var vi blevet trætte i benene og tog toget tilbage til hotellet, hvor resten af aftenen er gået med afslapning, læsning og spil på computeren, kun afbrudt af en kort spadseretur for at få en gang aftensmad og en drink i baren. Godnat kl. 22.00

 

24. november 2007
Godmorgen - så står vi op.Dagens tur går til Kyoto, den gamle kjeserby som er et kulturelt skattekammer.

Vi skal køre med Shinkansen. 500 km. mod sydvest på 2 timer og 15 minutter!


Dagens foto er fra Guldtemplet i Kyoto - det mest fantastiske, smukke syn som rørte os begge dybt - mere om det senere........